Elektromos izomstimuláció

Elektromos izomstimuláció (EMS)

Az EMS egy rövidítés az angol Electric Muscle Stimulation (Elektromos Izom Stimulátor) más néven HIFEM (High Energy Focused Electromagnetic Wave) magyarul Magas Energiájú Fókuszált Elektromágneses Hullámok,mellyel az akaratlagos mozgást biztosító, úgynevezett harántcsíkolt izmok kezelhetők.

Az EMS készülék alkalmazható mind a SPORTOLÓK részére mind ALAKFORMÁLÁSRA (zsírbontás, izomépítés).

AMATŐR sportolók relatíve kevesebbet edzenek, így számukra az izomstimuláció legfőbb alkalmazási területe a sérülés megelőzés, a passzív edzésidő nyerés. PROFI sportolók esetén leginkább az izomregeneráció gyorsítása, a túlterheléses sérülések megelőzése, a sérülésből való minél gyorsabb felépülés serkentése a fő alkalmazás. Számtalan olyan izom vagy ízületi betegség van, melyben az izomstimuláció alkalmazható. Így az izomsorvadás, bénulás különféle formái (ALS, sclerosis multiplex, sztroke, gerincsérülés), műtétek utáni erővisszanyerés és felépülés gyorsítás a főbb területek.

Miért kiváló az alakformálásra?


Ki ne szeretne feszes, izmos hasat, formás és kerek feneket,izmos-formás lábakat?

Az idő teltével egyre inkább azt vesszük észre, hogy lassan, fokozatosan rakódnak le a kilók a test különböző pontjain. Bőrünk is elveszíti feszességét és rugalmasságát, így ha sikerül is megszabadulni a makacs zsírpárnáktól, akkor pedig a bőrünk megereszkedik, a fenekünk laposabb lesz.Ha szeretnénk alakunkat fiatalosan tartani, akkor egyre jobban oda kell figyelni a táplálkozásra és egyre keményebben kell sportolnunk, persze ha van rá időnk és türelmünk. A legtöbb esetben még így is marad vissza valahol egy kis makacs zsírpárna, amivel semmit sem tudunk kezdeni, így hiába mondunk le a finom ételek okozta élvezetekről, gyakran éljük meg csalódásként, hogy a kitűzött cél oly távoli, vagy szinte már elérhetetlen.

VISZONT NEM LEHETETLEN!


Az EMS alakformáló és erősítő készülék a legkorszerűbb technológiát képviselő, nagy energiájú fókuszált elektromágneses hullámok (HIFEM = High Energy Focused Electromagnetic Wave) által kiváltott gyors izomösszehúzódások segítségével képes izomtömeget növelni és a zsírt bontani.

Erről a sztár sportolók és színész sztárok által is kedvelt eljárásról klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy mintegy 4 alkalommal végzett 30 perces kezelés hatására 16%-kal nőtt az izomtömeg, míg a zsírszövet 19%-kal lett kisebb a kezelt területen.

Miben tud többet az elektromos stimuláció?

Amikor akaratlagos mozdulatot végzel, akkor az összehúzódás az agyi szabályozórendszereken keresztül érkezik az izmodhoz. Ezt Hennemann-szabály írja le. Ennek értelmében egy összehúzódás során először a kis méretű izmok, majd a nagyobbak húzódnak össze. Az izomkötegen belül először az I.típusú rostok jönnek ingerületbe, majd a II.a és végül a II.b rostok. Fontos továbbá, hogy az agy minden akaratlagos összehúzódásnál “tartalékol”, azaz nem engedi, hogy az összes rost egyszerre húzódjon össze. Ezért van az, hogy a stressz vagy veszély megsokszorozza az erőt – ilyenkor adrenalin-löket kerül a véredbe, ami kikapcsolja a tartalékolást. Ez magyarázza azt, hogy versenyhelyzetben egyesek nagyon jól használják ezt az adrenalinlöketet, azaz úgy “piszkálják fel magukat”, hogy le tudják dönteni saját korlátaikat, azaz nagyobb erőt tudjanak kifejteni, mint “normálisan”. Az elektromos izomstimuláció megkerüli ezt a “takarékossági rendszert”. Nincs ami korlátozza az aktiválódó rostok számát. Ezért az EMS sokkal nagyobb mennyiségben képes aktiválni az izomrostokat.

Foglaljon
időpontot most!

Időpont foglalás
Szolgáltatásainkra telefonon vagy e-mailben lehetséges az időpont foglalás. Telefonos elérhetőségünkön minden kérdésedre igyekszünk választ adni, segítünk a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.
Időpontfoglalás